Țâcu: Dodon nu-i prost definitiv, ci doar selectiv antiromânesc

Referindu-se la harta Țării Moldovei de altădată dăruită de președintele rus Vladimir Putin omologului său moldovean Igor Dodon, fostul ministru al Tineretului și Sportului, istoricul Octavian Țâcu, admite că acest lucru este un omagiu adus Micii Uniri de la 24 ianuarie 1859.

igor-dodon_harta-moldovei_putin

Igor Dodon admiră cadoul de la Putin. Foto: huff.ro

Într-un editorial publicat în „Timpul”, Țâcu scrie că atât „prostul” Dodon, cât și „prostul” Putin „au scuipat pe eforturile regimului țarist și sovietic de a face din Basarabia o entitate deosebită de restul spațiului românesc și într-un efort de reconciliere cu România (sau poate de mustrare de conștiință) pentru lucrurile făcute în Basarabia, au recunoscut în sfârșit că acest teritoriu trebuie să revină în cadrul statului român”.

Istoricul Octavian Țâcu mai scrie că „lui Dodon, în agramația lui istorică modelată de Stati și Stepaniuc, i-a scăpat faptul că o bună parte a teritoriului Țării Moldovei se află în cadrul Ucrainei. Dar el n-a dorit să acutizeze și mai mult relațiile sale cu statul vecin, pentru că atunci cu siguranță era doborât de vreo rachetă ucraineană când zbura pe deasupra Ucrainei. Prin urmare nu-i prost definitiv, ci doar selectiv antiromânesc. Oricum, această hartă a Moldovei Mari este un mare cadou, nouă, românilor, în ajunul datei de 24 ianuarie, care consemnează Mica Unire din 1859”.Categorii:Actualitate, Opinii

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.