Un cetățean al R. Moldova este cercetat penal pentru trecerea ilegală a frontierei moldo-ucrainene. Bărbatul a fost prins în timp ce trecea nestingherit hotarul, din Ucraina în R. Moldova. Cazul a fost înregistrat pe 22 ianuarie, în raza localității Săiți.

frontiera

Foto: border.gov.md

Astfel, în jurul orei 20.30, pe direcția localităților Lesnoe-Săiți, polițiștii de frontieră au observat, cu ajutorul autospecialei cu termoviziune, o persoană cum înainta grăbit pe linia de frontieră. O perioadă acțiunile acesteia au fost monitorizate, ulterior s-a luat decizia reținerii pe motivul trecerii ilegale a frontierei de stat.

La fața locului, inspectorii de frontieră au constatat prezența unui cetățean moldovean, de 43 de ani, domiciliat în satul Ciuflești, raionul Căușeni. Bărbatul și-a justificat intenția de a ajunge ilegal în R. Moldova, ocolind punctul de trecere Săiți, prin faptul că depășise termenul de ședere pe teritoriul Ucrainei și risca să obțină interdicție pe numele său.

În prezent, polițiștii de frontieră cercetează cazul sub toate aspectele legale, în vederea atragerii acestuia la răspundere. Conform legislației, pentru trecerea ilegală a frontierei de stat, bărbatul riscă amendă în mărime de până la 400 u.c. sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, ori închisoare de până la doi ani.

Anunțuri