Soluția lui Dodon pentru dizolvarea Parlamentului

Președintele Igor Dodon a anunțat aseară, în cadrul dialogului cu jurnaliștii la Reședința de Stat, că va iniția procedura de modificare a Constituției în vederea acordării împuternicirilor suplimentare pentru șeful statului de a dizolva Parlamentul.

igor-dodon

Igor Dodon. Foto: a-tv.md

„Voi insista pe organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Spun acest lucru în premieră, împreună cu juriștii din aparatul președintelui, practic am identificat calea juridică prin care, în timpul apropiat, vom iniția modificarea Constituției pentru a acorda președintelui țării dreptul de a dizolva Parlamentul în alte cazuri decât cele două prevăzute de legislație. Cel mai probabil, vom avea un referendum de acordare a împuternicirilor președintelui țării. Nu este vorba de stat prezidențial, cel puțin la această etapă”, a declarat Dodon, potrivit Deschide.md.

Cazurile prevăzute de Constituție pentru a dizolva Parlamentul „nu sunt reale în condițiile actuale”, consideră șeful statului.

„Actuala Constituție presupune dizolvarea Parlamentului dacă pleacă Guvernul sau avem un Parlament nefuncțional. Noi vom solicita a treia posibilitate. Noi vom propune această modificare a Constituției în Parlament, fiind conștienți de faptul că Parlamentul nu o va accepta. Vom merge la referendum național pentru a dizolva acest Parlament și a merge la alegeri parlamentare anticipate”, a mai spus Dodon, potrivit sursei citate.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

5 răspunsuri

 1. Dodon vorbeste despre stabilitatea social-politica din tara dar de aici vrea dizolvarea parlamentului, unde e adevarul si unde nu in cele spuse de el.

  Apreciază

 2. Ce-i ipocrit… El crede ca a ajuns Presedinte si poate sa faca PSRM-ul si partid de gucvernare? Pacat ca Maia si Nastase pentru cele 5-7 mandate de deputat care le-ar lua sunt gata sa cedeze cursul pro European al statului nostru.

  Apreciază

 3. Vrea Dodon aceiasi schema ca la Rusi. Amintindune cum Putin a incalecat tara schimbind consitutia. Moldova trebuie sa isi continue parcursul european. Ce programa are Dodon pentru Moldova? Numai sa se imputerniceasca si gata?

  Apreciază

 4. Care alegeri wai, debilule ? oare chair sa fii asa de neinsufletit incit sa-ti bati joc de oamenii acestei tari.Dor Dodon intelege clar ca anticipatele o sa duca de ripa tara asta definitiv.

  Apreciază

 5. Pe dodon il doare in cot de rezultatul economic din urma alegerilor,pentru dinsul este mai important sa indeplineasca indicatiile stapinului din Moscova.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.