Ceban despre plecarea sa din echipa lui Dodon: „Conceptual nu se va schimba nimic”

Fostul deputat Ion Ceban a demisionat din funcţia de consilier în domeniul politic şi purtător de cuvânt al președintelui Igor Dodon. Un decret prezidenţial în acest sens urmează să fie publicat vineri, 27 ianuarie, în Monitorul Oficial al R. Moldova.

ion-ceban

Ion Ceban. Foto: fb.com/ion.ceban

Demisia lui Ceban a fost acceptată miercuri, 25 ianuarie.

Într-o precizare publicată pe o rețea de socializare, Ceban a scris că Autoritatea Naționala de Integritate a stabilit incompatibilitate între funcțiile de consilier municipal și consilier al președintelui.

„În aceste condiții, după consultări cu societatea civilă, dar și colegii am decis să înlăturăm această incompatibilitate. Voi rămâne să exercit aceleași atribuții funcționale în Aparatul Președintelui RM, dar și să conduc fracțiunea PSRM în CMC. Doar nu este important cum se numește funcția, dar ceea ce facem. Conceptual nu se va schimba nimic. Pe curând”, a comentat Ceban.

La rândul său, consilierul prezidenţial în domeniul juridic şi relaţiilor instituţionale, Maxim Lebedinschi, a specificat astăzi, pentru Moldpres, că „Ion Ceban ar fi depus o cerere din motive personale”.

Ion Ceban a ocupat în perioada 2011 – iulie 2015 funcţia de deputat în Parlamentul R. Moldova. Ulterior, începând cu iulie 2015, a fost consilier în Consiliul municipal Chişinău, fiind preşedintele fracţiunii socialiştilor. La 26 decembrie 2016, a fost numit consilier în domeniul politic și purtător de cuvânt al preşedintelui R. Moldova, Igor Dodon.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s