Năstase i s-a plâns la Bruxelles lui Daul

Liderul PPDA, Andrei Năstase, s-a întâlnit marți, la Bruxelles, cu preşedintele preşedintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul. Năstase i-a atras atenţia liderului fracţiunii Parlamentului European la situaţia social-politică din R. Moldova.

joseph-daul_andrei-nastase

Joseph Daul și Andrei Năstase. Foto: fb.com/AndreiNastase.DA

„Instituţiile de drept din RM, aflate în captivitate, mimează lupta cu corupţia, acoperă şi protejează marile jafuri ale guvernării pseudo-europene, inclusiv furtul miliardului şi devalizarea sistemului financiar bancar”, s-a plâns Năstase, finul oligarhului fugar Victor Țopa.

Într-un comunicat al PPDA, citat de Infotag, se menţionează că principalele teme de discuţii au fost „atacurile virulente ale regimului la adresa presei libere şi independente, fabricarea dosarelor penale jurnaliştilor şi activiştilor civici incomozi, linşajul fără precedent al opoziţiei democratice, închiderea unor instituţii media incomode oligarhiei de la Chişinău”.

Năstase a vorbit şi despre „pericolul adoptării de către majoritatea parlamentară conjuncturală a unui set le legi menite să asigure amnistierea fiscală şi penală a înalţilor funcţionari şi demnitari, în special a celor implicaţi în furturile de proporţii”.

În comunicatul PPDA se menţionează că Joseph Daul s-a arătat îngrijorat de situaţia din R. Moldova şi a dat asigurări că PPE, în instituţiile comunitare, „va întreprinde toate măsurile pentru a curma aceste derapaje antidemocratice, susţinând în continuare năzuinţele de libertate şi prosperitate ale poporului Moldovei”.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:,

3 răspunsuri

  1. Pina nu demult tot PPE il sustinea si pe hotul miliardului Filat. Ce bun a fost ulterior? Ceea ca statul a ramas fara de o suma asa de impunatoare de bani? Oare de data asta la ce surpriza sa ne mai asteptam?

    Apreciază

  2. De ce s-a plîns că Dodon vrea să supă acordul de asociere ? dapoi și el era gata să pună batista pe țambal îmăreună cu Usatîi și acelaș utopic care a ajuns între timp președinte? apropo tot el cu cei din Da l-au făcut presedinte cînd au ales să se pupe pe bot pe scena din PMAN și să strige POBEDA împreună cu Usatîi și Maia Sandu

    Apreciază

  3. Ei ce să mai grăim, se pare că acesta nu știa cum Năstase cu Maia Sandu l-au făcut pe Dodon președinte, că-i dădea un șut în fund și ajungea undeva mai deapre, dar nu-i tîrziu să o facă!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.