Parlamentul va marca 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre R. Moldova și SUA

Parlamentul va organiza pe parcursului acestui an mai multe acțiuni cu ocazia a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre R. Moldova și SUA.

andrian-candu_james-d-pettit

Andrian Candu și James D. Pettit. Foto: parlament.md

Despre agenda internă și bilaterală moldo-americană președintele Parlamentului Andrian Candu a discutat cu ambasadorul SUA în R. Moldova, James D. Pettit.

„Țara noastră a fost susţinută constant de Guvernul și poporul american în transformările  democratice,  implementarea reformelor structurale şi de modernizare”, a declarat Andrian Candu, potrivit Direcției comunicare și relații publice a Legislativului, citată de Moldpres.

La rândul său, ambasadorul SUA James D. Pettit a anunțat că și Ambasada pregătește un șir de acțiuni cu ocazia marcării a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre R. Moldova și SUA.

„Suntem onorați de cei 25 de ani pe care R. Moldova și SUA i-au parcurs împreună într-un dialog strategic. Urmărim cu atenție evenimentele din R. Moldova, apreciem ceea ce se face bun pentru cetățeni și dorim ca Moldova să progreseze”, a subliniat oficialul american.

În cadrul întrevederii au mai fost discutate subiecte ce țin de prioritățile legislative pentru sesiunea de primăvară, agenda parlamentară, evoluțiile în dialogul cu UTA Găgăuzia și regiunea transnistreană, precum și impactul reformelor demarate.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.