R. Moldova s-a angajat să reducă cu 67% volumul emisiilor de gaze cu efect de seră

R. Moldova s-a angajat să reducă, până în anul 2030, volumul emisiilor de gaze cu efect de seră cu 67%. Aceasta prevede proiectul de lege privind ratificarea Acordului de la Paris privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, aprobat miercuri de Guvern.

masini_poluare_fum_bioxid-de-carbon_auto

Foto: megafon.net

Documentul prevede consolidarea unei reacții globale la amenințările provocate de schimbările climatice, notează Infotag.

Statele semnatare ale Acordului de la Paris vor asigura implementarea măsurilor necesare pentru menţinerea creşterii temperaturii medii globale sub 2 grade Celsius, precum şi pentru dezvoltarea abilităților de adaptare şi rezistență la schimbările climatice.

De asemenea, documentul încurajează statele să stabilizeze nivelul de emisii de gaze cu efect de seră, inclusiv prin măsuri de conservare a pădurilor.

Acordul de la Paris a fost adoptat pe 12 decembrie 2015 în cadrul Conferinţei celor 196 state parte la Convenţia ONU cu privire la schimbarea climei. R. Moldova a aderat la Acord în septembrie 2016.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s