Subiectul privind eliberarea vinietelor la trecerea frontierei de stat a fost discutat în cadrul ședinței de miercuri a Guvernului. Premierul Pavel Filip a menționat că, în condițiile actuale, procedura respectivă blochează accesul în vamă și formează ambuteiaje la frontieră.

vama

Foto: customs.gov.md

Astfel, șeful Executivului a solicitat Serviciului Vamal, Centrului de Guvernare Electronică, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Ministerului Tehnologiei Informaţiilor şi Comunicaţiilor și Ministerului Afacerilor Interne să vină cu propuneri pentru simplificarea procedurii respective și optimizarea timpului de trecere a frontierei.

„Rog instituțiile responsabile, în termen de o săptămână, să vină cu soluții. Plata pentru vinietă poate să fie făcută la orice stație de alimentare ori reprezentantul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor să fie prezent după postul vamal şi să aibă grijă de încasarea acestor plăți sau, așa cum se face în toată lumea, să fie posibilă achitarea online a vinietelor”, a conchis premierul.

Reclame