URGENT! Premierul Filip cere simplificarea procedurii de achitare a vinietei

Subiectul privind eliberarea vinietelor la trecerea frontierei de stat a fost discutat în cadrul ședinței de miercuri a Guvernului. Premierul Pavel Filip a menționat că, în condițiile actuale, procedura respectivă blochează accesul în vamă și formează ambuteiaje la frontieră.

vama

Foto: customs.gov.md

Astfel, șeful Executivului a solicitat Serviciului Vamal, Centrului de Guvernare Electronică, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Ministerului Tehnologiei Informaţiilor şi Comunicaţiilor și Ministerului Afacerilor Interne să vină cu propuneri pentru simplificarea procedurii respective și optimizarea timpului de trecere a frontierei.

„Rog instituțiile responsabile, în termen de o săptămână, să vină cu soluții. Plata pentru vinietă poate să fie făcută la orice stație de alimentare ori reprezentantul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor să fie prezent după postul vamal şi să aibă grijă de încasarea acestor plăți sau, așa cum se face în toată lumea, să fie posibilă achitarea online a vinietelor”, a conchis premierul.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:,

4 răspunsuri

 1. ÎN RO demult se poate de cumpărat vinieta la orice benzinărie, ei au putut, vom putea și noi, nu cred că e o greutate.
  Trebuia doar Filip să se sesizeze, și de lucru s-au apucat.

  Apreciază

 2. Pana nu se implica Filip unele lucruri nu se misca din loc! Eu nu stiu cum poate omul asta sa tina cont de toate problemele si sa tina in frau atatia functionari.

  Apreciază

 3. Hai Filip mai lasa tu simplificarile acestea. Iata ca ai mai micsorat devamarea la masini si vedem cu sute de automobile se devameaza la un pret mizer. Chiar daca vin milioane in buget, cred ca puteau veni si mai multi bani daca pretul era mai mare.

  Apreciază

 4. In general multe trebuie de simplificat… cu cat mai simplu cu atat mai transparent.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s