Igor Dodon și-a aprins paie în cap! Acum va trebui să dea socoteală în fața justiției

Fostul președinte al României Traian Băsescu îl dă în judecată pe preşedintele R. Moldova, Igor Dodon, pentru că i-a retras cetăţenia în mod „arbitrar”, a declarat, joi, pentru Mediafax, Andrei Bivol, avocatul lui Băsescu, afirmând că cererea a fost depusă la Curtea Supremă.

igor-dodon_traian-basescu

Igor Dodon și Traian Băsescu. Colaj: evz.ro

„Astăzi (26 ianuarie – n.r.) am înregistrat o cerere de chemare în judecată la Curtea Supremă de Justiţie, aşa cum prevede legea cetăţeniei din Republica Moldova. Noi considerăm că cetăţenia lui Traian Băsescu a fost retrasă în mod arbitrar şi (decizia – n.r.) este contrară principiilor şi procedurilor prevăzute de legea cetăţeniei şi de Convenţia Europeană cu privire la cetăţenie”, a afirmat avocatul lui Traian Băsescu, Andrei Bivol, scrie Mediafax.

Cererea de chemare în judecată este introdusă şi se repartizează în termen de 24 de ore completului de judecată, după care în timp de cinci zile de la repartizare ar trebui să fie emisă o decizie pe procedură, potrivit legislaţiei din R. Moldova, a explicat Andrei Bivol.

Preşedintele Igor Dodon are calitatea de pârât în cererea de chemare în judecată înregistrată la Curtea Supremă de Justiţie.

Avocatul lui Traian Băsescu a precizat că, în R. Moldova, nu a mai fost făcut un demers de acest fel.

„Este practic un dosar pionier, un leading în acest domeniu pentru că nu există în practica judiciară dosare de contestare a unui decret de retragere a cetăţeniei. Au existat dosare în care se constată refuzul de a acorda cetăţenia R. Moldova unor naţionali străini, dar în aceste dosare pârât nu este preşedintele, dar este comisia de oferire a cetăţeniei de pe lângă preşedinţie. În cazul dat, suntem într-o circumstanţă de anulare a unui decret prezideţial deja emis de retragere a cetăţeniei pentru care legea prevede în mod expres că acesta se atacă la Curtea Supremă de Justiţie”, a menţionat Andrei Bivol.

Preşedintele Igor Dodon a semnat în primele zile ale lunii ianuarie decretul prin care fostului preşedinte al României Traian Băsescu îi este retrasă cetăţenia R. Moldova, dobândită de acesta cu doar câteva luni mai devreme.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

3 răspunsuri

  1. Să vedem cum va explica el în continuare retragerea cetățeniei lui Băsescu? Va spune oare că aceasta a făciut parte din concertul lui pentru ca să-și facă imagine ? Borîturăî rusească ce-i el!

    Apreciază

  2. Nu am ochi sa-l vad pe Dodon, dar nici pe Basescu. Basescu a fost amicul lui Filat si anume in perioada cind el era presedinte Filat ducea tigari de contrabanda cu tirurile in Romania. Cred ca avem si asa coruptii nostri si nu mai avem nevoie de unii noi. Basescu mai intii sa raspunda in cazul dosarelor deschise pe numele sau in Romania.

    Apreciază

  3. Cînd n-ai cap vai de picioare, cazul Dodon e unul clinic, psihologii și psihiatrii ar da orice să le fie obiect de studiu

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.