Procuraturile Moldovei și a Rusiei au bătut palma

Procurorul general, Eduard Harunjen, şi procurorul general adjunct al Federaţiei Ruse, Iurii Ponomarev, au semnat astăzi un Acord de cooperare între procurorii din cele două state.

iurii-ponomarev_eduard-harunjen

Iurii Ponomarev și Eduard Harunjen. Foto: procuratura.md

Acordul formalizează schimbul de informaţii şi bune practici între părţi, facilitarea şi accelerarea procedurilor de acordare a asistenţei juridice în vederea prevenirii şi combaterii criminalităţii, inclusiv în formele sale organizate, terorismului, extremismului, corupţiei, circuitului ilegal de arme, substanţelor narcotice şi psihotrope, migraţiei ilegale şi traficului de persoane, infracţiunilor economice, tehnologiilor înalte şi altor infracţiuni ce prezintă o ameninţare gravă pentru societate, precum şi confiscarea şi restituirea bunurilor obţinute prin infracţiunile comise pe teritoriul ambelor state.

De asemenea, documentul înlesneşte consultările pe probleme de extrădare şi acordarea asistenţei juridice reciproce în cauzele penale, inclusiv la etapa de pregătire şi  examinare a cererilor de asistenţă juridică.

Cu ocazia semnării, procurorul general, Eduard Harunjen a subliniat faptul că acest Acord este de importanţă majoră pentru Procuratura Republicii Moldova, impunîndu-se ca un factor de dialog şi de sprijin în cooperarea regională, care va contribui la intensificarea asistenţei între ţările noastre, a schimbului de metodologii şi experienţă.

Pentru transpunerea în practică a prevederilor documentului, părţile au confirmat dorinţa de a amplifica acest pas de cooperare printr-un plan de acţiuni concrete care va stabili modul de conlucrare pe viitor.

Acordul a intrat în vigoare astăzi şi este valabil pe o perioadă nedeterminată.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

1 răspuns

  1. Da ce numai cu Rusia și cu România din câte am văzut s-au stabilit mai multe relații de colaborare, să vedem poate și cu Ukraina se vor stabili mai multe relații dar și cu unele state din UE!
    Dar cel mai tare mă interesează cum vor lucra ei în continuare cu reforma procuraturii!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s