Poliția l-a arestat vineri, la Chișinău, pe membrul „grupului Petrenko” Pavel Grigorciuk, aflat sub control judiciar, în așteptarea hotărârei instanței de judecată.

pavel-grigorciuk

Pavel Grigorciuk. Foto: infotag.md

Surse din cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP) au comunicat pentru Infotag că Grigorciuk se îndrepta spre locul unde se desfășura acțiunea de protest și avea cu el două megafoane. Totodată, el a încercat să rupă cordonul de poliție, care se afla lângă hotelul unde a avut loc conferința procurorilor.

Potrivit liderului Partidului „Casa Noastră – Moldova”, Grigore Petrenko, Grigorciuk nu a participat la protest, iar prezența megafoanelor nu poate fi considerată o infracțiune. Cu toate acestea, comisariatul de poliție l-a acuzat de insultare a ofițerilor de poliție, din acest motiv el riscă 15 de zile închisoare.

„El a fost reținut de câțiva polițiști. Unul dintre ei este cunoscutul Erizanu, care în așa-zisul dosar al «Grupului Petrenko» trece în calitate de martor”, a spus Petrenko.

Membrii „Grupului Petrenko” se află sub control judiciar în așteptarea deciziei instanței de judecată. Petrenko și șapte activiști au fost arestați pentru organizarea acțiunilor de protest pe 6 septembrie 2015. Ei au luat zeci de susținători pentru a protesta în fața Procuraturii Generale. Atunci când au încercat să intre în clădire a început o luptă, în care șase polițiști au fost răniți. Anterior, aceștia șase luni s-au aflat în detenție, apoi au fost transferați în arest la domiciliu, în prezent aflându-se sub control judiciar, care implică interdicția privind participarea la manifestări publice și deplasări în străinătate.

Reclame