Premierul britanic Theresa May a vizitat sâmbătă Turcia, unde a discutat cu liderii turci despre posibilitatea unui acord comercial post-Brexit şi a cerut Ankarei să respecte drepturile omului şi principiile statului de drept, notează Reuters, potrivit Mediafax.

Theresa May

Theresa May. Captură video: rt.com

May s-a întâlnit la Ankara cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi cu premierul Binali Yildirim.

Făcând referire la tentativa de lovitură de stat din luna iulie, May a declarat că este mândră de faptul că Marea Britanie a fost solidară cu Turcia, adăugând că „este important ca acum Turcia să îşi apere democraţia prin menţinerea statului de drept şi respectarea obligaţiilor internaţionale privind drepturile omului pe care Guvernul şi le-a asumat”.

La rândul său, Erdogan a declarat presei că discuţiile s-au concentrat asupra cooperării în domeniul industriei apărării, adăugând că speră la intensificarea relaţiilor economice cu Marea Britanie.

Astfel, cele două state au semnat un acord în valoare de peste 100 de milioane de lire sterline care prevede dezvoltarea de avioane de vânătoare pentru Turcia.

Cu ocazia conferinţei de presă la care a participat şi May, premierul turc Binali Yildirim a anunţat că Marea Britanie şi Turcia plănuiesc să semneze un acord comercial după Brexit.

Anunțuri