Se cunoaşte că BOTEZUL este un eveniment sacru pentru orice creştin! Acest canon cere să fii curat atât trupeşte cât, sau mai ales, sufleteşte! Numai nu în cazul Dodonului!

igor-dodon_halat

Igor Dodon. Foto: fb.com/dodon.igor

El s-a străduit din răsputeri să compromită acest eveniment atât în campania sa electorală dar, mai ales, după aşa-zisa învestitură. Retorica electorală a zguduit societatea prin înverşunarea mesajelor transmise în discursurile impardonabile antiromâneşti!

După învestire ura faţă de poporul la cârma căruia s-a scremut să ajungă a devenit şi mai evidentă: prin smulgerea drapelului Uniunii Europene şi lichidarea în site-ul său a glotonimului LIMBA ROMÂNĂ, promovând limba moldoveneascî – pe cea a lui stati, marele său filolog şi istoric, crezându-se atotputernic de tot!


Triumvirat periculos: bandiții promoscoviți și tinerii cu caș la gură din Platforma DA


Din versanţii de la Soci ( luându-şi o vacanţă – a obosit sărmanul după două săptămâni de „muncă”!) şi-a pregătit, consultându-se cu „prietenii” slavi de răsărit, trădarea intereselor naţionale, pentru a arăta cât de loial este față de ţarul rus Vladimir Putin.

Când se gudura la conferinţa de presă, articula într-o rusă şovină perfectă (chiar mai perfectă decât limba mamei, ce l-a huştiulit pe lume!) că el e un luptător aprig cu tot ce e european şi că la alegerile parlamentare din 2018 va cumpăra majoritatea parlamentară (pe bani ruseşti, desigur!) şi va anula Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană!?

A revenit în țară, bine odihnit, participând fariseic la sărbătorirea celor 167 de ani de la naşterea Marelui Mihai Eminescu (pentru Dodon de la moartea lui Eminescu, conform memoriei socialiste!), iar la 19 ianuarie, de Bobotează, s-a scufundat în apa unui lac cu speranţa de a se „spăla” de păcatele ruseşti. Crede că Europa îi va sufla în borş! Cum de nu! Delegaţia socialistă, întocmai ca şi la Moscova, va îndruga verzi şi uscate pentru a-i convinge pe europeni de loialitatea şi provenienţa sa europeană.

Ce să credem? Vom trăi şi vom vedea!

Romeo Șcerbina, Literatura și Arta, pag. 2

Reclame