Fost consilier prezidențial: Promisiunile lui Dodon vor fi folosite împotriva R. Moldova

Perspectivele reglementării diferendului transnistrean devin tot mai vagi în ultima perioadă, iar asta pentru că cedările principiale pe care le cere Rusia de mai mulți ani R. Moldova capătă contur, odată cu alegerea lui Igor Dodon în funcția de președinte.

Vlad Turcanu

Vlad Țurcanu. Foto: radiochisinau.md

De această părere este comentatorul politic Vlad Țurcanu, fost consilier prezidențial, care a declarat în cadrul emisiunii „Ora de vârf” de la Radio Chișinău că promisiunile făcute de Igor Dodon din postura de șef de stat, aproape imposibil de demontat, vor fi folosite de Federația Rusă împotriva Chișinăului în cadrul negocierilor ulterioare privind rezolvarea conflictului de pe Nistru.

„De exemplu, atunci când un domn care este agreat ca fiind președintele R. Moldova, vorbește despre un proiect de federalizare, statura și temeinicia instituției prezidențiale nu poate fi desconsiderată. Și rușii se vor prevala, peste cinci ani, peste zece ani, de această declarație a lui Igor Dodon, pentru a ne impune un proiect de federalizare. Igor Dodon creează precedente care, peste ani, vor fi imposibil de demontat”, a declarat Vlad Țurcanu.

Analistul politic mai consideră că la nivelul retoricii oficiale, Federația Rusă spune că R. Moldova este un stat unitar, însă acțiunile lor arată contrariul, un exemplu în acest sens fiind deschiderea la Moscova a unei reprezentanțe transnistrene.

În aceeași ordine de idei, analistul politic Vlad Țurcanu crede că un conflict înghețat asemenea celui din stânga Nistrului se poate rezolva cu multă dificultate, menționând că și la nivel internațional sunt puține precedente de reconciliere agreată de ambele părți implicate.Categorii:Actualitate, Politică, Transnistria

Etichete:, , ,

3 răspunsuri

  1. Asta și a fost planul diabolic a Maiei Sandu,Năstase, Usatîi și Năstase, să pună piedici conducerii să o demonizeze ca să poată ei prelua puterea mai rapid! Nu ați văzut cum trimeteau scrisori al FMI să nu semneze Acord de finanțare ?

    Apreciază

  2. Acum il avem presedinte pe Dodon multumita oamenilor din clanul Topa-Lucinschi, iar acest Turcanu este si el un membru a acestui clan, mereu i s-a supus lui Filat. Asa ca acum nu vad de ce l-ar critica pe Dodon. Au obtinut ce au vrut!

    Apreciază

  3. Nu-i vor permite cei din PD lui Dodon să-și facă mendrele, au spus-o clar că RM nu va deraia de la cursul UE, iar declarațiile lui Dodon ce țin de acordul de asociere, federalizare, sunt populisme curate ce nu au nici un efect juridic

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s