Președinta Uniunii Africane despre un ordin executiv al lui Trump care anunță „vremuri furtunoase”

Președinta Comisiei Uniunii Africane, sud-africana Nkosazana Dlamini-Zuma, a declarat luni că ordinul executiv semnat de președintele american Donald Trump privind interdicția de călătorie pentru cetățenii din șapte țări majoritar musulmane, între care și trei africane, anunță „vremuri furtunoase” pentru continentul african, transmite Reuters.

01301854168195672

Nkosazana Dlamini-Zuma. Foto: Zhang Gaiping / Xinhua

„Ne așteaptă vremuri foarte furtunoase. Exact țara în care mulți din oamenii noștri au fost duși ca sclavi în timpul comerțului cu sclavi transatlantic a decis acum să interzică accesul refugiaților din unele dintre țările noastre”, a spus Nkosazana Dlamini-Zuma într-un discurs susținut în deschiderea summitului Uniunii Africane, la Addis Ababa, capitala Etiopiei, după ce liderul de la Casa Albă a semnat un ordin care interzice intrarea în SUA a persoanelor cu pașapoarte din Libia, Somalia, Sudan, Irak, Iran, Siria și Yemen, pe o perioadă de 90 de zile.

„Ce putem face? Într-adevăr, este una dintre cele mai mari provocări la adresa unității și solidarității noastre”, a afirmat președinta Comisiei Uniunii Africane, din care fac parte 54 de state.Categorii:Actualitate, Externe

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s