Cum va fi recuperat miliardul furat? Detalii de la guvernatorul BNM

La sfârşitul lunii februarie, compania Kroll va veni cu o strategie de recuperare a banilor furaţi din cele trei bănci, a anunțat guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), Sergiu Cioclea.

Sergiu Cioclea

Sergiu Cioclea. Foto: moldpres.md

Guvernatorul BNM a spus că la ultima discuţie avută cu reprezentanţii Kroll a fost informat că sunt acumulate suficiente materiale în acest sens.

„Kroll a decis să nu ne comunice detalii, dar am înţeles că au suficiente materiale pentru a propune o strategie de recuperare. Din dialogul ce l-am avut cu ei la sfârşit de an am înţeles că vor veni cu un proiect a strategiei de recuperare a banilor furaţi. Vor spune în ce ţări să mergem cu procese de recuperare sau procese pentru a ridica secretul bancar pentru a avea mai multe informaţii. Credem în această strategie. Este un pas spre o direcţie ce sperăm să o parcurgem cu succes. Atunci când vor sosi la Chişinău, am să îi rog să pregătească încă o notă informativă şi o vom publica pe pagina noastră web”, a menţionat Sergiu Cioclea, citat de Radio Moldova.

Guvernatorul BNM a specificat că la procesul de lichidare a celor trei bănci, BNM a rambursat 897 de milioane de lei.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.