La sfârşitul lunii februarie, compania Kroll va veni cu o strategie de recuperare a banilor furaţi din cele trei bănci, a anunțat guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), Sergiu Cioclea.

Sergiu Cioclea

Sergiu Cioclea. Foto: moldpres.md

Guvernatorul BNM a spus că la ultima discuţie avută cu reprezentanţii Kroll a fost informat că sunt acumulate suficiente materiale în acest sens.

„Kroll a decis să nu ne comunice detalii, dar am înţeles că au suficiente materiale pentru a propune o strategie de recuperare. Din dialogul ce l-am avut cu ei la sfârşit de an am înţeles că vor veni cu un proiect a strategiei de recuperare a banilor furaţi. Vor spune în ce ţări să mergem cu procese de recuperare sau procese pentru a ridica secretul bancar pentru a avea mai multe informaţii. Credem în această strategie. Este un pas spre o direcţie ce sperăm să o parcurgem cu succes. Atunci când vor sosi la Chişinău, am să îi rog să pregătească încă o notă informativă şi o vom publica pe pagina noastră web”, a menţionat Sergiu Cioclea, citat de Radio Moldova.

Guvernatorul BNM a specificat că la procesul de lichidare a celor trei bănci, BNM a rambursat 897 de milioane de lei.

Anunțuri