Şapte tineri cu vârstele cuprinse între 18 şi 27 de ani, domiciliaţi în Chișinău şi raionul Criuleni, membri ai unui grup criminal care comitea atacuri tâlhăreşti şi furturi din locuinţe, au fost reţinuţi recent de oamenii legii.

hoti_talhari_locuinte

Foto: someseanul.ro

Anterior, șase dintre cei șapte tineri reținuți au fost judecaţi pentru infracţiuni similare şi comercializarea drogurilor.

Pe parcursul unei luni de documentare, oamenii legii au stabilit că membrii grupului au săvârşit, timp de patru luni, trei tâlhării şi cinci furturi din locuinţe. Aceştia aveau fiecare roluri bine determinate, fiind conduşi de către lideri criminali care îşi ispăşesc în prezent pedeapsa în instituţiile penitenciare din ţară.

Potrivit procurorilor, suspecţii au pătruns în locuinţele victimelor din oraşele Orhei, Căuşeni, Chişinău, Cantemir, Basarabeasca şi Ştefan Vodă, prin forţarea geamurilor. Ajunşi în locuinţe, suspecţii ameninţau victimele cu o armă, un cuţit şi un electroşoc cu care electrocutau persoanele, după care le imobilizau cu un cablu şi peliculă adezivă. Suspecţii sustrăgeau bijuterii din aur, mijloace băneşti şi alte obiecte de valoare.

Lucrurile sustrase erau comercializate pe teritoriul municipiului Chişinău. De asemenea, o bună parte din bani şi bunurile de preţ dobândite în urma activităţii criminale erau distribuite între membrii grupării.

Ca urmare a percheziţiilor efectuate la domiciliile suspecţilor, inclusiv cu antrenarea  angajaţilor BPDS „Fulger”, forţele de ordine au depistat şi ridicat mai multe obiecte care au fost folosite la comiterea infracţiunilor. Suma prejudiciilor a fost estimată la peste 200 de mii de lei.

Suspecţii şi-au recunoscut vina parţial, fiind reţinuţi pentru 72 de ore. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceștia riscă închisoare de la 8 la 10 ani.

În prezent, se întreprind acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii pentru localizarea şi reţinerea a încă doi membri ai grupului. La fel, se întreprind măsuri în vederea stabilirii implicării suspecţilor reţinuţi la comiterea altor infracţiuni, înregistrate pe teritoriul R. Moldova.

Anunțuri