Mai multe categorii de servicii consulare, fără taxe

Ambasada României în R. Moldova anunță că, începând cu data de 1 februarie, sunt eliminate taxele aferente mai multor categorii de servicii consulare.

pasaport-romanesc

Foto: puterea.ro

Potrivit unui comunicat al misiunii diplomatice, citat de IPN, nu se vor percepe taxe aferente pentru serviciile consulare de eliberare a unor documente de călătorie și a titlului de călătorie, pentru autentificarea înscrisurilor, orice formă de legalizare și de certificare notarială, eliberarea certificatelor de cutumă, eliberarea copiilor și a extraselor de pe actele din arhiva consulară, primirea în depozit a înscrisurilor și a altor documente, pentru serviciile în materie de stare civilă (înregistrarea căsătoriei, înscrierea certificatelor de naștere și de căsătorie străine în registrele de stare civilă românești, procurarea din țară a duplicatelor certificatelor și a extraselor multilingve, înscrierea mențiunilor pe marginea actele de stare civilă românești, eliberarea extraselor de stare civilă).

Totodată nu se vor percepe taxe aferente pentru serviciile consulare la procurarea actelor judiciare și extrajudiciare din țară. De la data intrării în vigoare a noii legi nu se vor mai taxa nici cererile de acordare a cetățeniei române în temeiul art. 81 din Legea cetățeniei române, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Tarifele ce urmează a fi plătite începând cu această dată, sunt disponibile pe pagina de internet a Ambasadei României.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.