Președintele SUA promite reducerea prețurilor „astronomice” ale medicamentelor

Președintele american Donald Trump a declarat marți, în timpul unei întâlniri cu reprezentanți ai companiilor din industria farmaceutică a SUA, că prețurile medicamentelor sunt „astronomice”, transmite EFE, potrivit Agerpres.

donald-trump

Donald Trump. Foto: Evan Vucci / ap.org

Trump a promis că va lua măsuri pentru diminuarea prețurilor la medicamente și pentru a accelera procesul de avizare a unor noi medicamente.

„Dumneavoastră ați făcut o muncă uriașă, dar hai să scădem prețurile”, a spus Trump, precizând că unul dintre obiectivele sale în acest domeniu este să elimine barierele legislative care în prezent obligă multe societăți din sectorul farmaceutic să-și mute producția în alte țări pentru a fi competitive.

„Vreau să-și aducă înapoi companiile în SUA. Vreau să producă în SUA (…) Vom schimba multe reglementări”, a punctat liderul de la Casa Albă, reluând astfel o binecunoscută temă evocată în campania electorală.

Președintele SUA a mai menționat că în scurt timp va anunța numele noului șef al Agenției Naționale pentru Controlul Alimentelor și Medicamentelor (US Food and Drug Administration — FDA).

Această reuniune se înscrie în seria de întâlniri pe care noul președinte american le are cu reprezentanții diferitelor sectoare economice pentru a discuta cu ei despre strategiile ce vor fi urmate în fiecare domeniu.Categorii:Actualitate, Externe

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.