Filip și Candu au anunțat prioritățile pentru 2017

O serie de reforme în domeniul medicinii, a Codului Muncii, reforma administrației publice și teritorial-administrativă se regăsesc printre prioritățile autorităților în acest an, anunțate astăzi, în cadrul ședinței comune dintre Guvern și Parlament.

Pavel Filip_Andrian Candu

Pavel Filip și Andrian Candu. Foto: zdg.md

Conducerea Parlamentului s-a întrunit în prima ședință comună cu membrii Cabinetului de Miniștri, la care au făcut o trecere în revistă a realizărilor din 2016 și au stabilit prioritățile pentru acest an. Președintele Parlamentului Andrian Candu și premierul Pavel Filip au salutat buna colaborare dintre cele două instituții, deși unii șefi de comisii parlamentare nu au fost de acord cu aceste afirmații.

Deputata comunistă Oxana Domenti, președinta Comisiei pentru protecție socială, a criticat Guvernul pentru că transmite pachetele de legi importante în ultimul moment, astfel că acestea nu pot fi examinate calitativ de deputați, notează Radio Chișinău.

La rândul său, premierul Pavel Filip a recunoscut că există deficiențe, motivând acest fapt prin ritmul alert în care a fost obligat să activeze Guvernul.

Președintele Parlamentului Andrian Candu a salutat elaborarea unui document consolidat pentru toate instituțiile statului în vederea implementării Acordului de Asociere.

„Vom depune eforturi pentru accelerarea implementării Acordului de Asociere, inclusiv prin control parlamentar”, a spus Andrian Candu.

Candu a menționat necesitatea circulației electronice a documentelor între Parlament și Guvern. Președintele Parlamentului a convenit cu premierul delegarea unui reprezentant al Legislativului în Guvern, prezentarea în timp util a proiectelor legislative în Parlament pentru a fi excluse o parte din dificultățile apărute anul trecut.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.