Pavel Filip face echipă cu sute de primari din toate raioanele

Dialogul dintre autorităţile publice centrale şi cele locale, realizările obţinute şi restanţele rămase au fost miercuri, 1 februarie,  principalele subiecte ale şedinţei festive consacrată Zilei autonomiei locale şi sărbătorii profesionale a lucrătorului din administraţia publică.

pavel-filip

Foto: gov.md

Primarii au solicitat includerea reprezentanţilor autorităţilor locale în grupurile de lucru create de Executiv în probleme economice şi de salarizare. Prezent la eveniment, premierul Pavel Filip a cerut includerea neîntârziată a reprezentanţilor autorităţilor publice locale în aceste grupuri, menţionând că vocea lor este extrem de importantă pentru Executiv.

„Îmi doresc mult mai mult decât un parteneriat dintre Guvern şi administraţia publică locală. Vreau să fim o echipă. Nu atât să discutăm despre competenţe, cât să ne asumăm răspunderea pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor. Împreună să vedem care sunt capacităţile, posibilităţile şi să facem reforme, fie şi dureroase, dar necesare”, a subliniat premierul.

În acest context, Pavel Filip a evidenţiat reforma administraţiei publice, atât centrale, cât şi locale. Şeful Executivului a menţionat că îşi doreşte nu polarizări politice, ci o muncă asiduă pentru a soluţiona problemele sociale ale cetăţenilor. „Nu prin abordări electorale, dar prin politici publice de calitate vom rezolva nevoile comunităților locale”, a punctat Pavel Filip.

Partenerii de dezvoltare prezenți la eveniment au apreciat dialogul dintre Guvern şi autoritățile locale şi au încurajat dezvoltarea în continuare a acestuia în beneficiul cetăţenilor.

La şedinţă au participat peste 800 de aleşi locali din toate raioanele republicii.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

3 răspunsuri

  1. Merge Filip prin tara si vorbeste despre reforme local cit si centrale. Dar iata cind va rezolva nevoile comunităților locale, atunci va primi salutul majoritati cetatenilor.

    Apreciază

  2. Asta desigur ca este bine dar mult ma indoiesc ca cei care se cred socialisti sau mai nu stiu cum, o sa fie categoric contra la dialog si cu atit mai mult sa conlucreze.

    Apreciază

  3. De mult trebuie de venit cun asa o initiativa, dar, mai bine mai tirziu decit niciodata.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s