Expert: Tricolorul ar putea fi înlocuit, dacă la putere vin susținătorii lui Dodon

Autorităţile ar putea înlocui tricolorul de stat cu drapelul roşu istoric al Moldovei cu imaginea capului de bour, însă nu în timpul apropiat, consideră politologul Valeriu Ostalep.

Tricolor

Foto: argumentul.info

Solicitat de Infotag să comenteze ultimele iniţiative ale preşedintelui Igor Dodon, el a spus că schimbările vor fi posibile doar în cazul în care alegerile parlamentare vor fi câştigate de susţinătorii lui Dodon.

„Majoritatea parlamentară actuală nu va aproba iniţiativa preşedintelui. Este evident. Însă nu este exclus că în 2018 la conducere ar putea veni politicienii promoldoveni care simpatizează ideile lui Dodon privind statalitatea R. Moldova şi drapelul istoric”, susţine expertul.

În opinia sa, drapelul actual, împrumutat de la România, nu personifică poporul moldovean. De asemenea, Ostalep a apreciat critic şi imnul de stat „Limba noastră”.

„Moldova este o ţară multinaţională. Aici oamenii vorbesc în diferite limbi. De ce bulgarii, ruşii sau găgăuzii trebuie să cânte un asemenea imn care proslăveşte doar limba română? Nu este corect aşa”, a spus Ostalep.

Politologul Arcadie Barbăroşie, de asemenea, nu exclude faptul că „drapelul ar putea fi înlocuit odată cu venirea unei conduceri noi”.

„Însă o asemenea iniţiativă a preşedintelui, la fel ca şi majoritatea ideilor sale, sunt orientate împotriva orânduirii actuale. Astfel, el încearcă să câştige voturi pentru Partidul Socialiştilor la alegerile parlamentare apropiate. Posibil că va reuşi. Pe de altă parte, acum Partidul Democrat a acceptat să asculte argumentele Partidului Liberal în favoarea iniţiativei privind impeachmentul preşedintelui. Liberalii trebuie să aibă argumente tari pentru a-l demite pe actualul şef de stat. Posibil ca totul să ajungă chiar până la arestarea lui”, a spus expertul.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.