Martin Schulz: Donald Trump este „un pericol pentru democraţie” şi pentru „securitatea Occidentului”

Preşedintele SUA, Donald Trump, reprezintă un „pericol pentru democraţie” şi pentru „securitatea Occidentului”, afirmă Martin Schulz, candidat la funcţia de cancelar al Germaniei, relatează Die Welt, potrivit Mediafax.

martin-schulz

Martin Schulz. Foto: Frédérick Moulin / youtube.com

„Noua Administraţie a SUA a iniţiat o luptă culturală”, a declarat Martin Schulz, fost preşedinte al Parlamentului European şi actual candidat al Partidului Social-Democrat (SPD) la funcţia de cancelar al Germaniei.

Donald Trump constituie „un pericol pentru democraţie; în plus, se joacă cu securitatea Occidentului”, a subliniat Martin Schulz.

În pofida criticilor, Martin Schulz a evidenţiat necesitatea ca Uniunea Europeană să continue dialogul cu noua Administraţie de la Washington.

Măsurile antiimigraţie aplicate de noul preşedinte al SUA, Donald Trump, „nu au specific american”, iar Germania şi Uniunea Europeană nu împărtăşesc aceste idei, declara Martin Schulz zilele trecute. „Măsurile antiimigraţie luate de Donald Trump nu au specific american. Statele Unite sunt o naţiune model, o naţiune a valorilor democraţiei şi libertăţii”, a subliniat Martin Schulz, viitorul lider al Partidului Social-Democrat (SPD) din Germania.

„În cazul în care Trump va continua parcursul împotriva acestui sistem de valori, îi voi transmite, în calitate de cancelar, următorul mesaj: Acestea nu sunt politicile Germaniei şi Europei”, a adăugat Martin Schulz.Categorii:Actualitate, Externe

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.