Şeful-adjunct al Oficiului Cadastral Teritorial Chişinău nr. 1 şi contabilul-şef al Întreprinderii de Stat Staţiunea Tehnologico-Experimentală „Codru” au fost reţinuţi de Procuratura municipiului Chişinău pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari.

Catuse

Foto: ziarulderoman.ro

Procurorii au stabilit că, în intervalul anilor 2012-2016, prin înşelăciune şi abuz de încredere, bănuiţii au însuşit de la două persoane, locuitoare ale capitalei, peste 38,7 de milioane de lei, sub pretextul de a le „aranja” privatizarea unor terenuri din strada Şoseaua Hânceşti, municipiul Chişinău.

După ce au înţeles că au fost înşelate, victimele s-au adresat la Procuratură, iar funcţionarii au fost reţinuţi preventiv pentru 72 de ore.

Aceştia au 35 şi, respectiv, 68 de ani. La demersul procurorilor, şeful-adjunct al OCT Chişinău nr. 1 a fost deja plasat în arest preventiv pentru o lună, urmând ca mâine instanţa să se pronunţe şi în privinţa arestului contabilului-şef.

În prezent, urmărirea penală continuă, procurorii urmând să identifice toate persoanele implicate în această schemă ilegală, pentru a le deferi justiţiei.

Pentru această infracţiune, legislaţia prevede închisoare de la 8 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Anunțuri