Platforma DA se pregătește să trimită guvernarea la „coșul de gunoi al istoriei”

PPDA a început să lucreze pentru alegerile parlamentare. Declarația a fost făcută de liderul formațiunii, Andrei Năstase, în cadrul unui briefing de presă după cel de-al doilea congres al partidului, transmite IPN.

Platforma DA

Foto: abcnews.md

„Am început să lucrăm pentru alegerile parlamentare fie ele anticipate sau în termen pentru că este important ca această guvernare să plece la «coșul de gunoi al istoriei»”, a declarat Andrei Năstase.

În cadrul congresului, delegații au adoptat o rezoluție prin care au apreciat că în R. Moldova trebuie oprită evoluția în direcția unui stat autoritar cu concentrarea resurselor financiare, administrative și mediatice în mâinile unui oligarh, este necesară restabilirea imediată a drepturilor fundamentale ale cetățenilor, a libertății presei, precum și încetarea dezbinării societății pe criterii etnice și geopolitice.

„R. Moldova are nevoie de o nouă guvernare cu adevărat proeuropeană, care să implementeze reforme reale și concrete, menite inclusiv să combată sărăcia și clivajele sociale, astfel încât cetățenii să nu mai fie nevoiți să aleagă calea exodului”, se spune în rezoluție.

De asemenea, membrii PPDA și-au stabilit drept sarcini pentru anul 2017 promovarea mai activă a inițiativelor partidului privind combaterea „schemelor criminale” din economia țării, implementarea reformelor din diferite domenii, menite să modernizeze Moldova după modelul european în interesul tuturor cetățenilor, implicarea maximă pentru a nu permite guvernării să distragă atenția cetățenilor de la probleme reale interne ale țării spre o confruntare geopolitică artificială, depunerea eforturilor maxime în vederea creării unui pol politic democratic și antioligarhic, bazat pe valorile europene, alături de alte forțe politice și societatea civilă.

Printre priorități sunt menționate și intensificarea dialogului cu partenerii externi în scopul oferirii „informației reale” despre situația social-politică în țară, neadmiterea modificării sistemului electoral și adoptării legii amnistiei capitalului, în redacția propusă de actuala guvernare, inițierea referendumului privind anularea legii privind achitarea de către cetățenii țării a miliardelor furate și obținerea alegerilor parlamentare anticipate.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.