Vama a adus la buget peste un miliard de lei în luna ianuarie

În luna ianuarie curent, Serviciul Vamal a adus la bugetul de stat 1 miliard 152 de milioane de lei, ceea ce reprezintă o creștere de 336 de milioane de lei sau cu cca 41% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

serviciul-vamal_vama_vamesi

Foto: customs.gov.md

Potrivit Serviciului Vamal, sporirea volumului încasărilor este determinată de politica de eficientizare a activității, promovată de către conducerea instituției, fiind astfel justificate demersurile întreprinse de către aceasta privind majorarea salariilor colaboratorilor vamali, care prin calitatea exercitării atribuțiilor de serviciu asigură circa 65% din totalul acumulărilor la bugetul de stat.

Totodată, Serviciul Vamal menționează că, în perioada 30 ianuarie – 5 februarie curent, veniturile încasate la bugetul de stat au constituit 325,6 de milioane de lei, fiind perfectate în total 8.135 de declarații vamale.

Săptămâna precedentă, au fost eliberate 8.689 de viniete și alocate în bugetul de stat peste 1,6 milioane de lei.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:,

4 răspunsuri

 1. Acum e clar cum sau inregistrat pierderi de miliarde lei in urma activitatii acestei institutii pe cand aceasta se subordona lui Filat.

  Apreciază

 2. Se vede ca au fost dari afara iar o alta parte din vamesi arestati si cel mai bun indicator sunt incasarile acestei institutii si numarul mare de ilegalitati depistate de acestea

  Apreciază

 3. Poftim? De ce analiștii acetia de satiră ca Alaiba nu spun aceste lucruri, a? Ei mai bine atacă cu idei de-a lor utopice conducere și toate reformele lor!

  Apreciază

 4. 300 milioane în plus pe lună *12 luni= 3,6 miliarde anual* 6 ani = 20 miliarde în perioada de domnie a lui Filat, iată cu cît ne-a mai frecat împăratul verde(asta în afară de tirurile pe care le ducea în România)

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.