Cod galben de schimbare bruscă a vremii în R. Moldova

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis luni Cod galben de schimbare bruscă a vremii pe întreg teritoriul ţării, valabil până pe 10 februarie curent, în legătură cu deplasarea unui ciclon sudic în apropierea teritoriului R. Moldova.

ninsori-puternice_cod-portocaliu

Foto: expressdebanat.ro

Potrivit datelor SHS, în această perioadă temperaturile aerului vor scădea considerabil, vor cădea precipitații abundente sub formă de lapoviță și ninsoare, iar pe drumuri se va forma polei și troiene.

Astfel, în intervalul 7-8 februarie, seara și noaptea, vor cădea precipitații izolat puternice (7-15 l/m2), sub formă de ploaie și lapoviță, trecând treptat sub formă de ninsoare. De asemenea, se  prevăd intensificări ale vântului din partea de est a țării, în rafale de până la 15-20 m/s. În perioada 9-10 februarie temperatura medie zilnică a aerului va scădea cu 10-15 grade Celsius.

Solicitat de Moldpres, reprezentantul Centrului de prognoze meteo din cadrul SHS, Cristina Popușoi, a menționat că „în această perioadă se va înregistra o anomalie a temperaturilor, lucru ce se întâmplă foarte rar pe teritoriul țării noastre. Din cauza poleiului, există riscul de a se forma ghețuș pe drumuri, fapt ce va duce la îngreunarea circulației rutiere, avarii pe liniile de electricitate și ruperea ramurilor copacilor”.

Conform datelor Serviciul Hidrometeorologic de Stat, pentru următoarele zile se prevăd temperaturi minime de până la minus 16 grade Celsius și maxime de până la plus 3 grade Celsius.Categorii:Actualitate

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.