Un colocviu cu genericul „Be the change: Unite for a better Internet” („Fii schimbarea: Uniți pentru un Internet mai bun”), organizat cu ocazia Zilei Europene a Siguranței pe Internet, marcată în a doua zi de marți a lunii februarie, a avut loc astăzi la Centrul de Excelenţă şi Formare al Bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creangă” din Chișinău.

internet_web

Foto: clubanastasia.com

La eveniment au participat elevi de la liceele din Chișinău, profesori şi bibliotecari.

Directorul adjunct al Bibliotecii „Ion Creangă”, Eugenia Bejan, a menţionat că manifestarea are scopul de a promova utilizarea într-un mod mai sigur și responsabil a tehnologiei online și a telefoanelor mobile, mai ales de către copii și adolescenți.

„Asemenea evenimente sunt organizate frecvent în cadrul bibliotecii noastre în parteneriat cu şcoli şi grădiniţe, atât pentru preşcolari şi elevi, cât şi pentru părinţi, care sunt instruiţi şi ei în domeniul securităţii de Internet. Astăzi am discutat despre așa fenomene legate de siguranța pe Internet cum sunt cyberbullying, hater, trolling ş.a.”, a precizat Eugenia Bejan, potrivit Moldpres.

La rândul său, specialistul în domeniul IT în cadrul Programului „Novateca”, Denis Ganea, a subliniat că  instruiri de acest gen, din păcate, sunt făcute insuficient în şcoli, unde se predă disciplina Informatica, iar părinţii nu prea au cunoştinţe în acest domeniu.

Potrivit sursei citate, Programul „Novateca” a iniţiat un proiect în acest sens, care a fost implementat, deocamdată, în raionul Hânceşti, unde bibliotecarii au fost instruiţi în domeniul securităţii pe Internet.

Ziua siguranței pe Internet este marcată anual, începând cu anul 2004. Aceasta are drept scop de a sensibiliza populaţia cu privire la utilizarea în siguranță a tehnologiei digitale. În anul curent, campania se desfăşoară concomitent pe cinci continente, în peste 120 de ţări.

Reclame