În PMAN va avea loc un protest contra Guvernului

Pomicultorii de la nordul R. Moldova care au avut de suferit în urma îngheţurilor din aprilie 2016 vor ieşi vineri la o acţiune de protest.

Guvernul RM

Foto: ziuanews.ro

Solicitat de agenţia Infotag, preşedintele Asociaţiei Producătorilor Agricoli „UniAgroProtect”, Alexandru Slusari, a spus că pomicultorii sunt nemulţumiţi de faptul că Guvernul nu doar că nu şi-a respectat promisiunile să sprijine horticultorii, dar nici măcar nu a aprobat Regulamentul privind acordarea compensaţiilor.

Potrivit lui, conducerea Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare şi premierul Pavel Filip au promis de numeroase ori că statul va susţine fermierii. De asemenea, a fost publicat proiectul Regulamentului, care presupune alocarea a 45 de milioane de lei din fondul de rezervă.

„Ne-am adresat şi consilierului preşedintelui pentru probleme în agricultură şi administraţie publică cu solicitarea de a se implica, însă rezultate nu sunt”, a spus el.

Îngheţurile târzii de primăvară, înregistrate pe 26 şi 27 aprilie, au compromis esenţial recolta de fructe în raioanele Briceni, Donduşeni, Drochia, Glodeni, Ocniţa, Râşcani şi, parţial, Soroca. Suprafaţa totală de livezi afectate de îngheţuri constituie 6,42 de mii de hectare, recolta compromisă este aproximativ de 62 de mii de tone, iar prejudiciile constituie aproximativ 207 de milioane de lei. În afară de livezi, au mai avut de suferit plantaţiile de sfeclă de zahăr şi de soia.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.