Preşedintele Igor Dodon participă, la Teheran, la deschiderea Campionatului Mondial de Şah Feminin. Despre aceasta șeful statului a scris vineri dimineaţă pe Facebook.

igor-dodon

Igor Dodon. Foto: Alex Micsik / agerpres.ro

„La invitaţia președintelui FIDE, Kirsan Iliumjinov, am venit la Teheran, în calitate de preşedinte al Federaţiei de Şah din Moldova, la deschiderea Campionatului Mondial. Astăzi împreună cu Kirsan Iliumjinov și conducerea Iranului vom participa la deschiderea acestui turneu internațional”, a comunicat Dodon.

El a menţionat că în cadrul vizitei sunt preconizate mai multe întrevederi de nivel înalt, inclusiv cu conducerea ministerelor și instituțiilor de profil, dar și cu reprezentanții mediului de afaceri din Iran.

„Vom discuta subiectul atragerii investițiilor în R. Moldova. Există un interes sporit din ambele părți”, a subliniat Dodon.

Despre intenţia de a pleca la Teheran Igor Dodon a comunicat la conferinţa de presă de joi, dedicată rezultatelor vizitei oficiale la Bruxelles. Referindu-se la vizitele oficiale în calitate de şef de stat, el a spus că ar vrea să meargă în ţările vecine – România şi Ucraina.

„Ar fi important să avem discuţii cu vecinii. Eu înţeleg că situația nu este simplă la această etapă nici în Ucraina, nici în România, însă eu rămân deschis pentru discuţii cu prieteni noştri, cu partenerii noştri, cu vecini noştri”, a spus șeful statului.

Totodată, el a menţionat că ar putea să se întâlnească cu conducerea Ungariei şi să aibă o întrevedere cu prim-ministrul acestei ţări.

„Dintre ţările CSI, este prevăzută o întrevedere cu conducerea Azerbaidjanului. De asemenea, este o invitație din partea Armeniei și Belorusiei”, a spus Dodon.

El a respins afirmaţiile analiştilor precum că la Bruxelles el a fost primit rece.

„Vreau să vă spun că am avut o discuţie foarte bună, sinceră. Cred că şi conducătorii din Uniunea Europeană au fost interesaţi să afle totul din prima sursă. Toate discuţiile au durat mai mult decât era prevăzut. Şefii Uniunii Europene, Comisiei Europene şi Parlamentului European au acceptat invitaţia mea de a venit în vizită în Moldova. Acest fapt demonstrează că am stabilit relaţii foarte bune. Poate cineva este invidios că nu are astfel de relaţii, că se aştepta să ni se închidă uşile, însă nu a fost aşa”, a menţionat Dodon.

 

Reclame