Pe traseele din R. Moldova se circulă în condiţii de iarnă, a declarat pentru Moldpres şeful Serviciului operativ al Administraţiei de Stat a Drumurilor, Sergiu Căpăţină.

drum_iarna_zapada

Foto: moldpres.md

Potrivit sursei citate, circulaţia rutieră este practicabilă pentru toate tipurile de transport. „În prezent, nu există dificultăţi pe drumurile din ţară. Pe parcursul nopții, pentru deszăpezirea traseelor şi combaterea lunecuşului au intervenit circa 90 de autospeciale și peste 200 de muncitori. Drumarii au utilizat peste 434 de tone de material antiderapant”, a spus Sergiu Căpăţină.

Totodată, reprezentanţii Poliţiei de Frontieră au anunţat că din cauza formării podurilor de gheaţă peste râul Nistru, punctul de trecere de tip debarcader Soroca rămâne nefuncţional. Tot din acest motiv, sunt închise şi punctele de trecere Cosăuţi şi Vasilcău.

La rândul său, ofițerul de presă al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Diana Ţurcanu, a menționat pentru agenție că pe parcursul nopţii salvatorii şi pompierii nu au intervenit în teritoriu.

„Vom monitoriza situaţia şi în caz de necesitate se va acţiona în ajutorul cetăţenilor. Totodată, recomandăm conducătorilor auto să-și echipeze corespunzător autovehiculele. Din mașini nu trebuie să lipsească lopata, nisipul și lanțurile. Mai mult, este indicat ca bateria telefoanelor mobile să fie încărcată, iar în situații de risc oamenii să apeleze serviciul 901”, a specificat Diana Ţurcanu.

În context, ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Patrulare, Alina Bundez, a precizat pentru Moldpres că, în ultimele 24 de ore, în R. Moldova au avut loc „trei accidente rutiere, soldate cu traumatizarea a patru persoane”.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunţat pentru perioada 9-10  februarie curent Cod galben de vreme geroasă pe întreg teritoriul ţării. În următoarele zile, meteorologii prognozează că temperatura aerului va atinge, în centrul ţării, minus 13°C ziua, iar noaptea termometrele vor indica până la minus 16°C. În nordul ţării temperatura aerului nu va depăşi minus 14°C în timpul zilei şi minus 15°C în timpul nopţii. În sud termometrele vor indica până la minus 12°C ziua şi până la minus 15°C noaptea.

Anunțuri