Vlad Țurcanu: Maia Sandu încearcă să revină în politică

Maia Sandu încearcă să-și asigure un reviriment în politica moldovenească după o perioadă în care a stat în umbră. Astfel comentează analistul politic Vlad Țurcanu intenția președintei PAS, Maia Sandu, de a constitui Asociația Diasporei PAS.

Vlad Turcanu

Vlad Țurcanu. Foto: radiochisinau.md

„Maia Sandu este obligată să acorde atenție diasporei, după ce a fost susținută masiv în alegeri de către cetățenii noștri care locuiesc peste hotare. Aproape 90 la sută dintre cei care au votat de peste hotare au votat pentru ea. Maia Sandu încearcă să cultive și să mențină această relație cu cetățenii noștri, care i-au adus peste o sută de mii de voturi”, a declarat fostul consilier prezidențial Vlad Țurcanu, în cadrul emisiunii „Ora de vârf” de la Radio Chișinău.

Analistul politic mai consideră că pentru ca cetățenii din diasporă să poată fi reprezentați în Parlament, este nevoie ca deputații să facă modificări legislative. Însă, în opinia lui Vlad Țurcanu, disponibilitatea politică nu este acum în favoarea diasporei.

„Mai curând, având în vedere opțiunile politice majoritare, care se găsesc în dreptul diasporei, îi vor determina pe politicieni moldoveni să-i țină departe pe cetățenii noștri aflați peste hotare, ca aceștia să nu reușească să schimbe datele ecuației politice de la Chișinău. Dar vedem că diaspora este activă pe rețele de socializare, cu inițiative diferite, care au funcționat în alegerile prezidențiale, dat fiind faptul că Maia Sandu a putut să mobilizeze o cifră impresionantă de oameni”, a spus analistul politic Vlad Țurcanu.

Potrivit datelor Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, în afara țării s-ar afla peste 800.000 de cetățeni ai R. Moldova.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

3 răspunsuri

 1. Da-la bai la naiba. L-a ajutat pe Filat sa fure miliardul, a disparut o perioada, pe urma apare si isi face PAS, il ajuta e Dodon sa ajunga presedinte, apoi dispare, iar acum deja doreste sa revina. Cit se poate o mina de femeie sa ne distruga?!

  Apreciază

 2. Eu sunt de părere că Maia Sandu se expiră din punct de vedere politic. Boala de vedetism i s-a ridicat la cap.
  Ea o face pe marea cinstită a politicii moldovenești, dar pe de o parte a tăcut moartă în păpușoi atunci când Filat și Platon își făceau felul la BEM.

  Apreciază

 3. Incearca da nu i se primeste. Populismul este taxat dur. Nu poti sa te bagi in seama si sa te accepte cetatenii atata timp cat faci declaratii ca FMI-ul sa nu ajute Moldova, sau ca angajatii sa nu fie alimentati gratis la masa, sau sa faci declaratii in baza Topistului Mocanu despre functia de la Moldova Gaz, care in sfarsit ofera Moldovei macar careva control asupra intreprinderii, instrainate practic inca prin 98 de Sturza (prieten si ala cu Maia printre altele)!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.