VIDEO. Ambasadorul UE la Chișinău despre Acordul de Asociere RM-UE

Ambasadorul UE la Chișinău, Pirkka Tapiola susține că Acordul de Asociere reprezintă un avantaj pentru economia R. Moldova, dar este necesară și efectuarea unor reforme profunde.

Pirkka Tapiola

Pirkka Tapiola. Foto: vocea.md

Într-o intervenție live pe Facebook, oficialul a subliniat, citat de Radio Chișinău, că nu este suficientă adoptarea unor legi, precizând că este imperativ să fie aplicate acele standarde europene adoptate.

Ambasadorul a vorbit despre necesitatea reformării sectorului de justiție și a combaterii corupției, precum și a asumării unor angajamente serioase din partea guvernării, pentru atragerea mai multor investitori străini pe piața moldovenească.

Pirkka Tapiola a mai spus că cele mai exportate produse moldovenești pe piața europeană sunt produsele agricole, cablurile, textilele și vinurile. El a precizat că peste 60% din exporturile din R. Moldova sunt îndreptate spre UE, procentajul fiind același și pentru regiunea transnistreană.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

3 răspunsuri

  1. De ce nu iati lamurit aceasta lui debilul cela de Dodon care isi dorea denuntarea Acordul de Asociere? Sper ca cei de la guvernare sa ne demostreze ca intr-adevar sunt partide pro-europene si sa-l opreasca pe ruso-gand*nul acesta.

    Apreciază

  2. Daca Dodon nu vrea sa denunte acest acest Acord , desi el nu poate. Inseamna ca si pentru el este avantaj. Guvernul lukreaza dar Dodon o face pe populistul.

    Apreciază

  3. Suntem consțienți de asta și tare sperăm că cei de la guvernare, PD-ul vor duce RM cît mai aproape de UE și nu-i vor permite lui Dodon să deturneze țara de la acest curs de dezvoltare și să o ducă spre Togonrok

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s