Suedia va continua să sprijine R. Moldova pe calea integrării europene

Suedia va sprijini în continuare agenda europeană a R. Moldova, implicit prin programele oferite de Parteneriatul Estic. O declaraţie în acest sens a făcut secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Suediei, Annika Söder, la întrevederea de vineri cu secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al R. Moldova, Anatol Vangheli, care se află într-o vizită de lucru la Stockholm, prilejuită de aniversarea a 25-a de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre cele două state.

Moldova-Suedia

Foto: trm.md

Potrivit unui comunicat al MAEIE, citat de Infotag, părţile au abordat aspecte ale cooperării bilaterale, dezvoltarea dialogului politic, relațiile comercial-economice, precum şi extinderea cadrului juridic bilateral.

Vangheli a mulțumit Suediei pentru susţinerea constantă a parcursului european al Moldovei, prin prisma implementării proiectelor de asistenţă pentru dezvoltare şi promovarea agendei interne de reforme.

Potrivit comunicatului, oficialul suedez a acceptat invitaţia de a efectua o vizită de răspuns la Chișinău în vederea continuării dialogului interministerial.

În cadrul vizitei în Suedia, Anatol Vangheli a participat la inaugurarea Consulatului onorific al R. Moldova la Gothenburg, Regatul Suediei. El a declarat la ceremonie că deschiderea Consulatului va contribui la intensificarea relaţiilor bilaterale, în particular a raporturilor comercial-economice, consolidarea contactelor inter-culturale şi încurajarea cooperării în diverse alte domenii dintre Moldova şi Suedia.

La rândul său, consulul onorific Robert Blomberg a exprimat gratitudine pentru încrederea acordată și a enunțat priorităţile activității consulatului, inclusiv oferirea asistenței necesare cetățenilor R. Moldova, consolidarea contactelor bilaterale de diferit nivel, precum și dezvoltarea relațiilor comerciale, cu accent pe domeniul agroalimentar.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

4 răspunsuri

 1. Inca mai avem noroc de guvernarea asta ca il opreste pe Dodon, ca de altfel, nu mai puteam primi sprijinut europenilor. Iar daca totusi Dodon reuseste sa puna datoria Transnistriei pe spatele nostru, atunci chiar si Suedia va fugi de noi.

  Apreciază

  • Lupta contra lui Dodon a venit dupa obtinerea increderei europenilor de catre noua guvernare din RM. Insa a devenit cruciala pentru toti moldovenii care spera totusi sa ajunga la nivelul de trai din UE aici acasa.

   Apreciază

 2. multe țări de sprijină, mulți politicieni creează cu ele relații de prietenie, cum ar fi Candu, Lupu care mereu sunt în deplasări de importanță, și e corect așa,cînd politca externă a RM contează în procesul de integrare europeană

  Apreciază

 3. Daca avem sustinerea partenerilor occidentali si daca guvernarea nu va ceda, chiar cu un presedinte pro-rus si tot avem posibilitatea sa mergem mai departe pe calea europeana.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s