Veniturile încasate la bugetul de stat de Serviciul Vamal au constituit, în perioada 6-12 februarie, 335,7 de milioane de lei, fiind perfectate în  total 7.055 de declarații vamale.

vama-costesti

Foto: customs.gov.md

La capitolul combaterea fraudelor vamale, în perioada de referință, au fost relevate 49 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost înregistrate 29 de cazuri contravenţionale şi aplicate amenzi în sumă de 103.189 de lei.

În perioada de referință, fluxul unităților de transport a constituit 64.683 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 12.209 și respectiv 11.179 de traversări.

Totodată, pe parcursul săptămânii trecute, au fost eliberate 6.830 de viniete și alocate în bugetul de stat circa 1,5 milioane de lei.

Anunțuri