Serviciului Vamal a dispus organizarea unui curs intensiv de studiere a limbii engleze, timp de 10 săptămâni, pentru 15 colaboratori ai instituției care necesită în mod prioritar îmbunătățirea nivelului de cunoaștere a acestei limbi.

vamesi_engleza

Foto: customs.gov.md

Ciclul de instruiri, finanţat de UE, este organizat cu implicarea specialiştilor unui Centru de formare lingvistică în cadrul Proiectului Sprijin pentru R. Moldova în procesul de implementare a DCFTA.

Potrivit Serviciului Vamal, grupul ţintă este constituit din şefi de subdiviziuni, inspectori vamali şi responsabili de comunicare cu partenerii de dezvoltare. Aceștia își vor dezvolta cunoştinţele de engleză pentru înţelegerea curentă şi capacitatea de a conversa, precum și pentru formularea concisă a mesajelor scrise şi verbale în actul comunicativ.

Peste un miliard de oameni din întreaga lume vorbesc limba engleza cel puțin la un nivel de bază. Totodată, engleza reprezintă limba oficială în cel puţin 53 de state ale lumii, fiind astfel cea mai vorbită limbă din Uniunea Europeană şi prima limbă oficială a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Reclame