O misiune a Fondului Monetar Internaţional (FMI) vine astăzi, 14 februarie, la Chişinău, într-o vizită de lucru de două săptămâni. Scopul misiunii este de a verifica modul în care guvernanţii au îndeplinit până acum reformele şi condiţiile impuse pentru programul de finanţare semnat la sfârşitul anului trecut, relatează Moldova 1.

FMI

Foto: reuters.com

Experții aşteaptă să vadă de la autorităţi implementarea cadrului juridic şi regulatoriu, pentru a nu mai permite o criză bancară similară cu cea din 2014. De asemenea, reprezentanții FMI vor evalua îndeplinirea celor 16 condiții impuse, inclusiv cele ce țin de reforme în sectorul judecătoresc, în sistemul energetic și transparența bancară.

Misiunea va fi condusă de noul şef al Fondului Monetar Internaţional în Republica Moldova, Ben Kelmanson, care i-a luat locul Ivannei Vladkova-Hollar.

Menţionăm că FMI a aprobat în noiembrie 2016 un program de finanţare pentru Republica Moldova în valoare de 178,7 milioane de dolari, dintre care 35 de milioane de dolari au intrat în conturile Guvernului în decembrie 2016. Transferul celorlalte tranşe va fi precedat de vizite de documentare a progresului înregistrat de către autorităţile moldovenești.

Anunțuri