Experții FMI își încep vizita de lucru de două săptămâni la Chișinău

O misiune a Fondului Monetar Internaţional (FMI) vine astăzi, 14 februarie, la Chişinău, într-o vizită de lucru de două săptămâni. Scopul misiunii este de a verifica modul în care guvernanţii au îndeplinit până acum reformele şi condiţiile impuse pentru programul de finanţare semnat la sfârşitul anului trecut, relatează Moldova 1.

FMI

Foto: reuters.com

Experții aşteaptă să vadă de la autorităţi implementarea cadrului juridic şi regulatoriu, pentru a nu mai permite o criză bancară similară cu cea din 2014. De asemenea, reprezentanții FMI vor evalua îndeplinirea celor 16 condiții impuse, inclusiv cele ce țin de reforme în sectorul judecătoresc, în sistemul energetic și transparența bancară.

Misiunea va fi condusă de noul şef al Fondului Monetar Internaţional în Republica Moldova, Ben Kelmanson, care i-a luat locul Ivannei Vladkova-Hollar.

Menţionăm că FMI a aprobat în noiembrie 2016 un program de finanţare pentru Republica Moldova în valoare de 178,7 milioane de dolari, dintre care 35 de milioane de dolari au intrat în conturile Guvernului în decembrie 2016. Transferul celorlalte tranşe va fi precedat de vizite de documentare a progresului înregistrat de către autorităţile moldovenești.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, ,

4 răspunsuri

 1. Trebuie sa se duca discutii si asupra legii ce tine de liberalizarea capitalului, un proiect de lege foarte important pentru economia tarii, insa unul ce trebuie sa fie fara unele scapari ce ar legaliza si banii obtinuti ilegal

  Apreciază

 2. Evaluarile acestor experti sunt caile de dezvoltare. Dupa aceasta vizita devine mai argumentat aspectul investitiilor straine.

  Apreciază

 3. Cei de la FMI vreau sa mai finanteze unele proiecte, sau de data aceasta vin cu critici in adresa guvernarii?

  Apreciază

 4. Maia Sandu merge la intlnire cu FMI sa le povesteasca d ece nu dorea acordul cu ei? 😀 😀 Asa ca sa para o proasta nu doar in fata cetatenilor, guvernarii dar si in fata partenerilor externi de dezvoltare.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.