Într-un articol publicat în „Moldova Suverană”, gazetarul Mihai Conțiu îl spală pe șeful statului, Igor Dodon, de „manipulările grosolane” ale presei moldovenești în privința recentei vizite a acestuia din urmă la Bruxelles, vizită calificată la Chișinău drept un eșec total.

igor-dodon_donald-tusk

Igor Dodon și Donald Tusk. Foto: presedinte.md

Potrivit lui Conțiu, nici un ziarist sau comentator politic de la Chișinău nu a avut „onestitatea”, „patriotismul normal” ori „capacitatea analitică” de a aborda vizita lui Dodon la Bruxelles în „complexitatea dată de marile şi radicalele mişcări/transformări politice, geopolitice şi geostrategice globale”.

În acest context, gazetarul de la „Moldova Suverană” crede că unul din meritele esenţiale ale lui Igor Dodon este acela că preşedintele este un politician predictibil, iar vizita acestuia în capitala UE „a fost destul de însemnată, reprezentând deschiderea unor alte tipuri de dialog şi la alt nivel calitativ dintre RM şi UE”.


Mihai Contiu

Mihai Conțiu

Mihai Conțiu, recunoscut de opinia publică drept un personaj pitoresc la Chișinău, după cum a scris și România Liberă, i-a cerut în 2008 azil politic fostului președinte Vladimir Voronin, pe care l-a adulat deschis mai cu seamă când acesta din urmă a fost la putere. Atunci, Conțiu susținea că a fost timp de opt ani ofițer acoperit al Serviciului de Informaţii Externe (SIE) al României. Ca reacție, potrivit sursei citate, biroul de presă al SIE a comunicat că nu dorește să comenteze afirmațiile lui Conțiu, susținând că personajul respectiv nu este credibil. Ulterior, după prăbușirea regimului Voronin, Conțiu ar fi trecut prin câteva „metamorfoze”: după ce l-a „spălat” o vreme pe fostul premier Vlad Filat, acum îl „servește” cu patimă pe „președintele tuturor” Igor Dodon.

Reclame