Ministerelor conduse de Jizdan și Grigoraș li se cere să lupte cu barierele birocratice

Premierul Pavel Filip a solicitat ca instituțiile statului să-și eficientizeze activitatea prin înlăturarea barierelor birocratice și acordarea unor servicii calitative cetățenilor.

Pavel Filip

Pavel Filip. Foto: gov.md

În cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, premierul Filip a adus în discuție subiectul ce ține de verificarea în vamă a plății amenzilor de către conducătorii auto. Astfel, șeful Executivului a solicitat Ministerului Afacerilor Interne să vină cu soluții pentru înlăturarea acestor bariere la trecerea frontierei și să analizeze posibilitatea de excludere a verificării în vamă a restanțelor privind plata amenzilor.

De asemenea, în contextul înlăturării barierelor birocratice existente în instituțiile statului, Pavel Filip a vorbit despre problemele invocate de investitorii străini în relația cu Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Astfel, premierul a cerut Ministerului Muncii și Protecției Sociale să vină cu propuneri de reformare a Agenției, pentru excluderea proceselor birocratice la care sunt supuși investitorii.

„Vreau să fac apel la toți colegii ce oferă servicii cetățenilor. Vă rog să treceți în revistă acțiunile birocratice ce au loc în instituțiile coordonate și în termen de o săptămână să veniți cu propuneri pentru a identifica constrângerile și a aproba modificările ce se impun”, a conchis Pavel Filip.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.