OPINIE. PSRM ar putea izola repetat R. Moldova față de lumea civilizată

PSRM mizează exclusiv pe factorul estic, rusesc, excluzând toate celelalte direcții de colaborare, susține fostul consilier prezidențial Vlad Țurcanu.

PSRM

Foto: arena.md

Comentând întrevederea de luni, 13 februarie, de la Moscova a preşedintei PSRM, Zinaida Greceanîi, cu preşedintele partidului „Edinaia Rossia”, Dmitri Medvedev, Vlad Țurcanu a atenționat, în cadrul emisiunii „Ora de vârf” de la Radio Chișinău, că tendința de guvernare a socialiștilor va duce la izolarea Republicii Moldova de lumea civilizată:

„Partidul Socialiștilor mizează exclusiv pe factorul estic, rusesc, excluzând toate celelalte direcții de colaborare. Nu am auzit să facă parte din familia europeană a socialiștilor. Poate se gândesc să adere la vreun grup eurosceptic de extremă. Punând în legătură această tendință cu pretențiile socialiștilor de a guverna în Republica Moldova, devine limpede ce perspectivă ne-ar rezerva ei în cazul în care aceasta s-ar concretiza, și anume o izolare repetată a Republicii Moldova față de lumea civilizată, față de Occident în primul rând”, a declarat Vlad Țurcanu.

În cadrul întrevederii cu Dmitri Medvedev, Zinaida Greceanîi a declarat că PSRM pledează consecvent pentru un parteneriat strategic cu Federaţia Rusă. Părțile au convenit asupra semnării unui acord de cooperare dintre PSRM și Edinnaia Rossia.

Potrivit lui Vlad Țurcanu, Moscova mizează pe PSRM la viitoarele alegeri parlamentare. „În general, Kremlinul face mai multe mize, pentru a crea un curent general de opinie prorusă. În Republica Moldova, se întâmplă ca rivalitatea dintre unele partide să aibă la mijloc încercarea de a intra în grațiile Moscovei. Odată făcută alegerea, se pune în mișcare toată mașinăria rusească de propagandă, alimentată de mediile rusești prezente la noi și agenții de influență numeroși care acum au ieșit la iveală, după ce în perioade anume au stat pitulați, mimând acel patriotism moldovenist ce le este caracteristic”.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.