Platforma DA anunță ample acțiuni de protest

Platforma DA anunță ample acțiuni de protest, în cazul adoptării legii privind așa-numita „amnistie fiscală” și menținerii legii privind transformarea „miliardului furat” în datorie de stat.

Vasile Nastase_Platforma DA_proteste

Foto: curaj.tv

Mai mult, PPDA declară că va iniția procedura de convocare a unui referendum, dacă președintele Igor Dodon nu va apela la această oportunitate, relatează Radio Chișinău.

„Proiectul de lege privind liberalizarea capitalului și stimularea fiscală, reprezintă în esența sa o tentativă extrem de periculoasă a regimului Plahotniuc de amnistiere și legalizare a marilor hoții și jafuri produse în ultimii ani, culminând cu furtul unui miliard de dolari din rezervele valutare ale țării”, se arată într-o declarație difuzată de PPDA.

Formațiunea invocă criticile aduse acestui proiect societatea civilă, media independentă și prestigioase organizații financiare internaționale, dar și avizul Centrului Național Anticorupție, care semnalează o serie de deficiențe și riscuri, susținând că prevederile proiectului contravin Constituției, iar la promovarea lui s-au neglijat o serie de factori de principiu cum ar fi transparența și argumentarea economică.

Potrivit PPDA, pericolul adoptării proiectului nu a trecut, pentru că situația se poate repeta la fel ca și în cazul „legii transformarii miliardului furat în datorie publica”, adoptată în regim de urgență prin asumare de răspundere de către Guvern, cu concursul PSRM.

În acest context, Platforma DA cere demisia președintelui Parlamentului, Andrian Candu, ca promotor direct al unui „proiect de lege vădit ilegal”, cu depunerea mandatului de deputat împreună cu coautorii acestei inițiative legislative. De asemenea, Procuratura Generală este solicitată să inițieze urmărirea penală a inițiatorilor acestui act legislativ „criminal, generator de corupție, protecționism și favorizare a infractorilor”.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

1 răspuns

  1. cei 50 de oameni care s-au prezentat ultima data la protest sunt gata sa faca lovitura de stat?))))

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.