Proiectul de terapie prin teatru pentru deținuții pe viață va continua

În anul 2017, va fi continuat proiectul de terapie prin teatru ce vizează deținuții pe viață din R. Moldova. Deținuții vor continua să joace alături de actorii profesioniști spectacolul „Hamlet. Proces”, proiect care a fost început în septembrie 2016, la Penitenciarul nr. 17 din Rezina.

teatru

Foto: ipn.md

La această înțelegere s-a ajuns în cadrul întrevederii dintre conducerea Ministerului Justiției cu Misiunea Norvegiană de Experţi pentru Promovarea Supremaţiei Legii în Moldova NORLAM, transmite IPN.

Spectacolul „Hamlet. Proces” a avut în distribuţie 11 deţinuţi condamnaţi la detenţie pe viaţă, care au evoluat alături de actori profesionişti, spectacolul fiind adaptat după piesa „Hamlet” de William Shakespeare, în regia Luminiţei Ţîcu şi a lui Mihai Fusu.

Spectacolul a fost susținut financiar de Proiectul Uniunii Europene: „Sprijin acordat sistemelor de executare, probațiune și reabilitare în Moldova”, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare, NORLAM, având ca partener principal Departamentul Instituţiilor Penitenciare.Categorii:Actualitate, Cultură

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.