În anul 2017, va fi continuat proiectul de terapie prin teatru ce vizează deținuții pe viață din R. Moldova. Deținuții vor continua să joace alături de actorii profesioniști spectacolul „Hamlet. Proces”, proiect care a fost început în septembrie 2016, la Penitenciarul nr. 17 din Rezina.

teatru

Foto: ipn.md

La această înțelegere s-a ajuns în cadrul întrevederii dintre conducerea Ministerului Justiției cu Misiunea Norvegiană de Experţi pentru Promovarea Supremaţiei Legii în Moldova NORLAM, transmite IPN.

Spectacolul „Hamlet. Proces” a avut în distribuţie 11 deţinuţi condamnaţi la detenţie pe viaţă, care au evoluat alături de actori profesionişti, spectacolul fiind adaptat după piesa „Hamlet” de William Shakespeare, în regia Luminiţei Ţîcu şi a lui Mihai Fusu.

Spectacolul a fost susținut financiar de Proiectul Uniunii Europene: „Sprijin acordat sistemelor de executare, probațiune și reabilitare în Moldova”, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare, NORLAM, având ca partener principal Departamentul Instituţiilor Penitenciare.

Anunțuri