Viorel Cibotaru, succesorul condamnatului Vlad Filat la funcția de președinte al PLDM, a recunoscut într-un interviu pentru portalul Tribuna că nu a fost o decizie ușoară atunci când a decis să vină la cârma PLDM. „Eu cred în PLDM”, a declarat Cibotaru.

Viorel Cibotaru

Viorel Cibotaru. Foto: pldm.md

În context, Cibotaru a dat de înțeles că principiile democratice clare, bazate pe pluralism intern, meritocraţie şi integritate nu au reuşit să devină o normă în procesul decizional în sânul PLDM, erodând formațiunea politică condusă anterior de către Filat.

„Cred că aventurierii politici şi acei, care conjunctural au ajuns în partid, ghidaţi de interese personale de căpătuire ori de obţinere a dividendelor de orice fel, au dat bir cu fugiţii, odată cu trecerea PLDM în opoziţie faţă de actuala guvernare”, a declarat liderul PLDM, arătându-se „convins de reușită”.

Viorel Cibotaru mai crede că PLDM este, în prezent, „o uniune de oameni liberi şi devotaţi cauzei construirii unui stat european civilizat, patrioţi ai ţării lor”, al cărui scop, în anul 2017, este „recăpătarea încrederii alegătorilor”.

Anunțuri