Papa Francisc despre SMS-uri: „Sunt începutul războiului”

Papa Francisc spune că tinerii ar trebui să nu mai folosească telefoanele mobile în timpul meselor şi i-a avertizat pe elevii şi studenţii din lumea întreagă în legătură cu obiceiul de a expedia mesaje de tip text pe aceste dispozitive, considerând că o astfel de practică reprezintă „începutul războiului”.

papa-francisc

Papa Francisc. Foto: cugetliber.ro

Adresându-se tinerilor prezenţi la o conferinţă organizată la o universitate din Roma, suveranul pontif, în vârstă de 80 de ani, a susţinut un discurs în care s-a referit la pericolele generate de momentele petrecute în familie care sunt lipsite de dialog, cerându-le tinerilor să participe la discuţiile care au loc în timpul meselor, în loc să expedieze mesaje text pe telefoanele mobile, relatează revista People, citată de News.ro.

„Atunci când suntem la masă, dar vorbim cu ceilalţi pe telefoanele noastre, este începutul războiului, deoarece nu mai există dialog”, a spus Papa Francisc.

Suveranul pontif a mai spus că oamenii trebuie să depună eforturi pentru a deveni mai buni, mai politicoşi faţă de cei din jur, în special în societatea din zilele noastre, când a devenit un fapt comun ca oamenii să îi „insulte” pe străini.

„Trebuie să coborâm puţin tonul, să vorbim mai puţin şi să ascultăm mai mult. Dialogul care aduce împreună inimile oamenilor este leacul împotriva violenţei”, a adăugat papa Francisc.

Digi24.roCategorii:Actualitate, Externe

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.