Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit marți prețul plafon de comercializare a benzinei Premium-95, pentru perioada 22 februarie – 7 martie curent, la nivel de 18.21 de lei pentru un litru, iar la motorină de 15.65 de lei.

Benzina_PECO

Foto: automoto.it

Astfel, potrivit Moldpres, prețurile la benzina auto Premium-95 au crescut de astăzi cu 6 bani per litru, iar motorina s-a ieftinit cu 2 bani. Este a șaptea perioadă consecutiv când benzina se scumpește.

Noile prețuri la benzină și motorină au intrat în vigoare la miezul nopții. Operatorii nu vor avea dreptul să comercializeze cu amănuntul carburanții la prețuri mai mari decât cele stabilite de ANRE. Prețurile afișate marți pe site-ul ANRE vor fi valabile 14 zile calendaristice.

ANRE aplică procedura de stabilire a prețurilor plafon de comercializare a carburanților de la sfârșitul lunii mai 2016, când a fost stabilit un preț de 16.21 lei per litru de benzină Premium-95 și 13.83 lei pentru litrul de motorină.

La nivel internaţional, costurile la petrolul de marca BRENT a ajuns la nivelul de 56,23 dolari SUA pentru un baril. La fel, cotaţiile pentru petrolul WTI pentru luna aprilie curent au crescut cu 0,48%, pînă la 54,04 de dolari per baril.

Reclame