Noul partid de dreapta din R. Moldova pe care se pregătește să-l conducă fostul liberal Anatol Șalaru va fi finanțat și sprijinit de reprezentanții clasei politice de la București.

anatol-salaru_klaus-iohannis

Anatol Șalaru și Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro

Despre acest lucru scrie agenția de știri rusă Sputnik, subliniind că fostul ministrul liberal al Apărării, Anatol Șalaru, lucrează din greu la crearea și înregistrarea formațiunii pe care intenționează să o conducă și care se va numi Partidul Unității Naționale (PUN).

Surse de la București au declarat pentru Sputnik că strategia pentru R. Moldova pe care o pregătește România vizează și „așa-zisa reformare a clasei politice de la Chișinău”. Astfel, potrivit sursei, dacă partidul Maiei Sandu este un proiect al SUA, partidul lui Anatol Șalaru este un proiect al României susținut la cel mai înalt nivel.

„Anatol Șalaru și partidul lui sunt sprijiniți politic și financiar de către București, care speră să recupereze prin intermediul acestuia electoratul de dreapta dezamăgit de PLDM și PL”, au declarat surse de la București citate de Sputnik.

Reclame