Pavel Filip împrăștie sare pe buba lui Dodon

Premierul Pavel Filip a avut joi, 23 februarie, o convorbire telefonică cu secretarul general al Alianței Nord-Atlantice (NATO), Jens Stoltenberg. Oficialii au discutat despre inaugurarea Oficiului de Legătură NATO la Chișinău.

pavel-filip_jens-stoltenberg

Pavel Filip și Jens Stoltenberg. Foto: gov.md

În context, Pavel Filip a menționat că Guvernul va acorda tot sprijinul necesar pentru  facilitarea procedurilor de acreditare a şefului şi personalului Oficiului, precum şi pentru buna funcţionare a acestuia.

La rândul său, Jens Stoltenberg a menționat că în luna martie curent vor fi lansate procedurile de acreditare a şefului şi a personalului Oficiului, iar în luna iunie 2017 se preconizează deschiderea Oficiului de Legătură NATO.

În context, premierul Pavel Filip l-a invitat pe Secretarul General al Alianței Nord-Atlantice să întreprindă o vizită în R. Moldova, pentru a participa la deschiderea Oficiului de Legătură. De asemenea, în cadrul dialogului, şeful Cabinetului de miniștri a reiterat interesul R. Moldova pentru a consolida în continuare dialogul politic și cooperarea practică cu NATO în domeniile stabilite în Planul Individual de Acțiuni al Parteneriatului Republica Moldova – NATO (IPAP). Totodată, Pavel Filip a spus că principiul neutralității R. Moldova este deja prevăzut în IPAP, motiv pentru care nu este necesară semnarea unui acord separat pe această temă.

Un alt subiect discutat de oficiali a vizat reglementarea conflictului transnistrean. Premierul Filip a exprimat recunoștință Alianţei Nord-Atlantice pentru sprijinul acordat R. Moldova în procesul de reglementare pașnică a conflictului transnistrean, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a R. Moldova, precum și pentru eforturile de retragere a forțelor armate ale Federației Ruse staționate ilegal pe teritoriul țării noastre.

Amintim că Acordul privind deschiderea Oficiului de Legătură NATO la Chișinău a fost semnat de premierul Pavel Filip şi secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, pe 29 noiembrie 2016, la Bruxelles.

Președintele Igor Dodon a declarat în repetate rânduri că se opune deschiderii unui Oficiu de Legătură NATO la Chișinău. Șeful statului a spus că va face tot ce-i stă în putință ca să denunțe acordul în privința Oficiului NATO.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

1 răspuns

  1. Cum credeti Noi barbatii inca in floarea virstei care am jurat sa ne aparam Patria vom permite sa calce picior de soldat NATO cu razboi pe acest pamint? Vom permite sa vina pederastii de soldati americani? NU! Am facut cate 2 ani de armata! Am jurat credinta Tarii si-i vom intilni cu moarte pe soldatii NATO! Noi am crescut si educat copii, de moarte nu ne temem! Afganistanul le va parea o joaca de copii soldatilor NATO! Moarte americosilor si pederastilor europeni!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s