Negocierile pentru găsirea unei soluţii politice la conflictul din Siria au fost reluate joi, la Geneva, după o întrerupere de 10 luni, sub egida Naţiunilor Unite, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Razboi_War_Siria

Război în Siria. Foto: afp.com

„Delegaţia Administraţiei siriene a venit la Geneva cu instrucţiuni constructive pentru obţinerea de progrese în negocieri”, a declarat Aleksei Borodavin, emisarul special rus la Naţiunile Unite.

Diplomatul rus a catalogat drept „absurde” solicitările opoziţiei şi insurgenţilor sirieni privind înlăturarea de la putere a Administraţiei Bashar al-Assad.

„Din ce am înţeles, agenda discuţiilor nu a fost încă stabilită”, a subliniat Borodavin, exprimând speranţa că se vor înregistra progrese în crearea unui guvern de uniune naţională, în elaborarea noii constituţii şi în programarea viitoarelor alegeri generale.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 270.000 de morţi.

Reclame