Parlamentul se întrunește astăzi în prima şedinţă din sesiunea de primăvară. Președintele Legislativului, Andrian Candu, a anunțat zilele trecute că ordinea de zi a şedinţei va include mai multe chestiuni organizatorice.

Parlamentul Republicii Moldova

Foto: romaniacurata.ro

„Urmează să fie dezbătute priorităţile Parlamentului pentru acest an, care vizează un plan de acţiuni privind implementarea Acordului de Asociere cu UE. În această sesiune, obiectivele principale rămân: implementarea legilor, controlul parlamentar faţă de reformele lansate în anul trecut, îndeplinirea acţiunilor incluse în foaia de parcurs şi celor agreate cu Fondul Monetar Internaţional”, a spus Andrian Candu, potrivit Moldpres.

Candu a anunţat despre crearea unui grup de lucru pentru îmbunătăţirea Codului electoral şi a legislaţiei electorale. „Există un demers din partea societăţii civile. Mai exact, 17 organizaţii au propus formarea unui grup de lucru pentru dezbaterea acestui subiect. La fel, există recomandările Curţii Constituţionale, a observatorilor internaţionali faţă de alegerile prezidenţiale de care, nemijlocit, vom ţine cont. Ulterior, la acest subiect vor exista mai multe dezbateri pentru a afla opiniile tuturor experţilor”, a afirmat șeful Parlamentului.

Regulamentul Parlamentului prevede că sesiunea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iulie.

Anunțuri