Parlamentul se întrunește în prima şedinţă din sesiunea de primăvară

Parlamentul se întrunește astăzi în prima şedinţă din sesiunea de primăvară. Președintele Legislativului, Andrian Candu, a anunțat zilele trecute că ordinea de zi a şedinţei va include mai multe chestiuni organizatorice.

Parlamentul Republicii Moldova

Foto: romaniacurata.ro

„Urmează să fie dezbătute priorităţile Parlamentului pentru acest an, care vizează un plan de acţiuni privind implementarea Acordului de Asociere cu UE. În această sesiune, obiectivele principale rămân: implementarea legilor, controlul parlamentar faţă de reformele lansate în anul trecut, îndeplinirea acţiunilor incluse în foaia de parcurs şi celor agreate cu Fondul Monetar Internaţional”, a spus Andrian Candu, potrivit Moldpres.

Candu a anunţat despre crearea unui grup de lucru pentru îmbunătăţirea Codului electoral şi a legislaţiei electorale. „Există un demers din partea societăţii civile. Mai exact, 17 organizaţii au propus formarea unui grup de lucru pentru dezbaterea acestui subiect. La fel, există recomandările Curţii Constituţionale, a observatorilor internaţionali faţă de alegerile prezidenţiale de care, nemijlocit, vom ţine cont. Ulterior, la acest subiect vor exista mai multe dezbateri pentru a afla opiniile tuturor experţilor”, a afirmat șeful Parlamentului.

Regulamentul Parlamentului prevede că sesiunea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iulie.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:,

4 răspunsuri

  1. Important sa fie continuat parcursul european al tarii, altfel vom ramane si in continuare sub influienta rusilor.

    Apreciază

  2. Dacă se adoptă la rang de lege inițiativa de a implementa reformele ce țin de integrarea europeana va fi o palmă bună peste fața lui Dodon!

    Apreciază

  3. Ma intereseaza o singura intrebare: Cind vor fi tichetele de masa gratuite? Candu, ai venit cu o propunere buna, de ce nu o implementezi?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.